[...] tak z nich nie dostarczysz. Jeżeli chodzi o surowiznę, to jak najbardziej powinniśmy włączyć ją do codziennej diety ;) . Mięso przygotowywać by było jak najbardziej możliwie surowe (w granicach rozsądku), do tego surowe warzywa i inne wynalazki. Suplementy u sportowca muszą stanowić jednak podstawę, bo nie jest to przeciętny Kowalski, który [...]
Pasta z mięsa gotowanego ( składniki na 4 porcje ) 200 g cielęciny bez kości 50 g włoszczyzny bez kapusty vegeta Mięso ugotować z włoszczyzną z dodatkiem vegety, odcedzić, ostudzić, zemleć lub zmiksować ( łącznie z włoszczyzną ). Doprawić do smaku vegetą. Jedna porcja ( 63 g ) zawiera 55 kcal Zupa z ogórka zielonego ( składniki na 4 porcje ) [...]
jest troche kwestii spornych w tym temacie - wraz ze znajomym sprzeczamy sie, co do tego, a mianowicie podudzie z kurczaka surowe smazone na patelni bez dodatku oleju - przed obrobka widac obtluszczone dosyc sporo mieso - po obrobce wytapia sie tluszcz i zostaje dosyc suchy kawal miecha - jak to sie ma do tego ? dzieki za odp. anubis84
jest troche kwestii spornych w tym temacie - wraz ze znajomym sprzeczamy sie, co do tego, a mianowicie podudzie z kurczaka surowe smazone na patelni bez dodatku oleju - przed obrobka widac obtluszczone dosyc sporo mieso - po obrobce wytapia sie tluszcz i zostaje dosyc suchy kawal miecha - jak to sie ma do tego ? dzieki za odp. anubis84 Ale w [...]
[...] dobry, gdy jest zimnotłoczony i serwowany na surowo, słonecznik to tez złe źródło tłuszczy. 100 g miesa to dużo? W mojej ocenie, to 100 g na talerzu nie widać (ważymy mięso surowe) Olej rzepakowy wyskakiwal mi jako pierwszy w dzienniku, w kuchni raczej używamy kokosowy a rzepakowy właśnie mamy z pobliskiej tłoczarni robiony na zimno do sałatek. [...]
[...] z aerobami/aerobicami (to jak to właściwie jest? co jest co?) i siłownią (bieżnia, rowerek, nie wiem co jeszcze mogłabym robić), przeorganizowanie (właściwie już sie staram) na 5 niedużych posiłków dziennie i układ na talerzu obiadowym: 1/2 warzywa surowe i gotowane, 1/4 mięso, 1/4 reszta (ryż, ziemniaki, kasza itp.) Proszę o ocenę, ew. porady.
[...] miastach oraz galeriach znajdziesz także restauracje w których możesz nakładać jedzenie na wagę. Znajdziesz tam różnego rodzaju mięsa, warzywa gotowane na parze, sałaty, surowe warzywa i owoce. Pamiętaj aby unikać potraw w sosach, zaciąganych mąką, gdyż właśnie tam może znaleźć się "bombka" kaloryczna. Często taki sos zawiera więcej kalorii [...]
[...] czyli te 160 g będzie całkiem wystarczające, a nawet może być za dużo, bo treningu siłowego tu nie widzę ;-) Do wywalenia olej rzepakowy uniwersalny - rzepakowy jest dobry, gdy jest zimnotłoczony i serwowany na surowo, słonecznik to tez złe źródło tłuszczy. 100 g miesa to dużo? W mojej ocenie, to 100 g na talerzu nie widać (ważymy mięso surowe)
[...] kilka minut, przekręcając lub mieszając, w zależności od wielkości kawałków. Obserwujemy stopień usmażenia i ew. kawałek odłamujemy, aby sprawdzić, czy w środku nie jest surowe. W sytuacji smażenia wołowiny, ważne jest, z jakiego pochodzi ona miejsca tuszy. W Polsce z reguły nie ma dobrej jakości wołowiny. Dlatego też trudno jest usmażyć ją w [...]
[...] doskonale rozumiem o co Ci chodzi. Pytasz o to czy możesz wpisywać w kalkulator kalorii produkty gotowe, po obróbce termicznej, a nie tak jak to robi większość osób, czyli surowe. Rozumiem, że z racji tego, że dla całej rodziny gotuje mama jest to dla niej bardziej wygodne. Jednak w tym wypadku zachodzi znaczne ryzyko błędu związane raz z [...]
Ważysz mięso surowe powiedzmy 1 kg, zapisujesz jego wagę, robisz wędlinę i wychodzi Ci powiedzmy 800g. Wtedy liczysz że 10g indyka to 8g wędliny i kroisz sobie taki plasterek i ukroiło Ci sie 16 g czyli masz 20g surowego mięsa.
[...] jednak służy tylko jako przykład w celu zrozumienia mechanizmu układania diety. Podstawowe zasady zdrowego żywienia: 1. wybierać produkty jak najmniej przetworzone (lepiej surowe niż gotowane, lepiej gotowane niż smażone) 2. wybierać produkty o wysokiej zawartości błonnika (chleb razowy, płatki zbożowe, warzywa) 3. unikać węglowodanów prostych [...]
[...] wodach, osączyć, osuszyć, pokroić w paski, dodać do sałatki, wymieszać. Sałatkę posypać zieleniną. 133. Sałatka pieczarkowo-warzywna Baza, wszystkiego mniej więcej po równo: surowe pieczarki obrane ze skórki, pomidory, ogórki, seler naciowy Pieczarki pokroić w plasterki, ogórki, pomidory, seler naciowy w kostkę, Sos (dobry też jako dip do różnych [...]
to wiadomo ze nalezy wybierac produkty jak najmniej przetworzone surowe warzywa,surowe owoce,surowe miecho,jajca i samemu operowac na tych produktach unikac bialego pieczywa (choc ciemnego raczej tez) - nie wyeliminowac calkowicie ale raczej unikac kiedy mozna a zastepowac czyms innym tez zawsze moja propozycje do kolegow ktoryz jedza w [...]